selamat meliwati laman ini

www.xesx.blogspot.com

Monday, June 29, 2009

selamat hari jadi ke -29

aku mengucapkan pada diriku
"SELAMAT HARI LAHIR" ke-29

moga panjang umur,murah rezeki dan segala permintaan dan senantiasa berdoa moga2 dimakbulkan
amin...

Sunday, June 28, 2009

Saturday, June 27, 2009

perjalanan ke langkawi (hari pertama)

selamat tiba jam 2.oo petang Jetty,Kuah Langkawi
bermalam 3 hari 2 malam di LANGKASUKA HOTEL, PEKAN KUAH

jom cuti-cuti malaysia, kita round satu ISland ...
hehehehe..

Sunday, June 21, 2009

Laman Web Yang Larang Dilawat Oleh Pegawai Kerajaan

PERTANYAAN: Lisan

DARIPADA: YB Teresa Kok Suh Sim (Seputeh)

TARIKH: 15 JUN 2009

SOALAN: Puan Teresa Kok Suh Sim (Seputeh) minta PERDANA MENTERI menyatakan apakah kerajaan mempunyai kod etika penggunaan laman web Kerajaan oleh pegawai Kerajaan di pejabat mereka. Sila nyatakan laman web yang telah dilarang oleh Kerajaan untuk dilawat oleh pegawai Kerajaan dengan perkhidmatan Internet Kerajaan dan jumlah penulis laman web yang telah diambil tindakan oleh pihak Kerajaan setakat ini.

JAWAPAN:

Tuan Yang diPertua,
Kerajaan telah mengeluarkan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awan Bilangan 1 Tahun 2003 bertajuk Garis Panduan Mengenai Tatacara Penggunaan Internet Dan Mel Elektronik Di Agensi-Agensi Kerajaan dan boleh dicapai di Laman Web MAMPU http://mampu.gov.my. Ini sebagai panduan kepada Penjawat Awam terhadap penggunaan kemudahan internet.

Antara lain, Penjawat awam adalah dilarang daripada melakukan sebarang aktiviti yang melanggar tatacara pengguna Internet seperti berikut:

1. merosak dan mengancam keselamatan dengan menggunakan hak akses pengguna lain untuk mencapai sistem komputer, mendapatkan maklumat dan mengubah komponen sistem tanpa kebenaran;

2. memuat naik, memuat turun, menyimpan dan menggunakan perisian tidak berlesen;

3. menyedia dan menghantar maklumat berulang-ulang berupa gangguan;

4. menyedia, memuat naik, memuta turun dan menyimpan material, teks, ucapan, imej atau bahan-bahan yang mengandungi unsur-unsur lucah;

5. menyedia, memuat naik, memuta turun dan menyimpan maklumat internet yang melibatkan sebarang pernayataan fitnah atau hasutan yang boleh memburuk dan menjatuhkan imej Kerajaan;

6. menyalahguankan kemudahan perbincangan awam atas talian seperti newsgroup dan bulletin board;

7. memuat naik, memuat turun dan menyimpan gambar, lagu atau yeks yang bercorak penentangan yang boleh membawa keadaan huru-hara dan menakutkan pengguna Internet yang lain;

8. membuat turun, menyimpan dan menggunakan perisian berbentuk hiburan atas talian seperti permainan elektronik, video dan lagu;

9. menggunakan kemudahan chatting melalui Internet;

10. menggunakan kemudahan Internet untuk tujuan peribadi

11. menjalankan aktiviti-aktiviti komersial dan politik;

12. melakukan aktiviti jenayah seperti menyebarkan bahan yang membabitkan perjudian, senjata dan aktiviti pengganas;

13. menyebarkan kod perosak seperti virus, worm, trojan horse dan trap door yang boleh merosakkan sistem komputer dan maklumat pengguna lain;

14. memuat naik, memuat turun, menghantar dan menyimpan kad elektronik, video, lagu dan kepilan fail melebihi saiz 10 mengabait yang boleh mengakibatkan kelembapan perkhidmatan dan operasi sistem rangkaian komputer; dan

15. menggunakan kemudahan modem untuk membuat capaian terus ke internet.

Senarai laman web dan blog yang telah dilarang oleh Kerajaan adalah seperti berikut:

Laman web dan blog berunsur “Offensive” (termasuk “Obscene”)

1. http://ghairah-betul.blogspot.com
2. http://www.videokita.net/home.php.
3. http://melayu3gp.videoosof.us
http://papajahat.myhardman.com
4. http://asian.pornparks.com/terlampauvcd/skodeng
http://asianseks.blogspot.com
5. http://pejuanglelakimelayu.blogspot.com
6. http://skodengawek.blogspot.com dan berpindah ke laman baru
http://skodengkrewz.blospot.com
7. http://stim-video.blogspot.com
8. http://groups.yahoo.com/group/malaysian_swinger_club
9. http://arkibsabul.wordpress.com
10. http://sabul2u.wordpress.com
11. http://www.sabul.wordpress.com
12. http://sabul2u.blogspot.com
13. http://www.myselfdotcom.blogspot.com
14. http://melayuseks.nudepal.com
15. http://www.melayuseks.tk
16. http://malaysia3gp.blogspot.com
17. http://3gp.penzpro.com
18. http://3gpmalaysia.blogspot.com
19. http://zarina-an-julie.blogspot.com/
20. http://www.sabul-skodeng.blogspot.com/
21. http://celebrityxpose.blogspot.com/
22. http://ibu-bugil.blodspot.com
23. http://perempuan-melayu-bogel.blogspot.com
24. http://www.otakblue.com
25. http://e-3gp.blogspot.com
26. http://3gpplanet.blogspot.com
27. http://bestmelayuboleh.blogspot.com
28. http://videomelayuonline.ning.com
29. http://honeydigger.blogspot.com
30. http://bilikmandi.ning.com
31. http://3gppanas.ning.com
32. http://syafeera.blogspot.com
33. http://syurga-islam.blogspot.com
34. http://www.3gpsyok.com
35. http://3gpmelayuboleh.com
36. http://katakz.blogspot.com
37. http://my3gpp.blogspot.com
38. http://skandalmelayu.blogspot.com

Laman web dan blog berunsur hasutan (termasuk fitnah)

1. http://www.shilesjack.com disekat

Terdapat beberapa laman web dan blog yang sedang dalam siasatan Polis Diraja Malaysia (PDRM) tetapi masih belum dikenakan tindakan larangan melayari.

Sehingga kini 9 suspek telah diambil tindakan iaitu 8 suspek oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dan 1 suspek oleh Polis Diraja Malaysia.


sumber dari:-http://teresakok.com

Selamat menyambut Hari Bapa (Happy Father's Day)


Selamat menyambut Hari Bapa (Happy Father's Day)


Wednesday, June 10, 2009

KERAJAAN PERPADUAN?

KERAJAAN PERPADUAN?
aku kadang-kadang tak paham lah dengan pendirian Tok Guru Haji Abdul Hadi Awang ni. itu hari isu muzakarah, sekarang kerajaan perpaduan pulak.

tak tau lah apa yang ada dalam kepala Haji Hadi tu. ya betul lah kata dia, kita tak boleh tutup pintu perbincangan dengan orang lain. tapi kalau musuh memang dah tentu tentu nak bunuh kita, kita nak berbincang lagi ke? (boleh lah kasi chance sebelum kita dibunuh!)

serius lah, aku tak berapa selesa dengan cara Haji Hadi. aku lebih selesa dengan cara Tok Guru Nik Aziz yang tegas dan berperinsip.

walaupun aku suka dengan cara Tok Guru Nik Aziz, tak bermakna aku sokong kerajaan PAS mahupun PR. sebab aku tak pernah pangkah mana-mana parti pun. cumanya, aku cenderung kepada pihak yang melawan kejahatan.


kepada Haji Hadi:

"kerajaan perpaduan ni tak usahlah, mengarut"


sumber dari :-bilik.blogspot.com

kereta NASIONALISME ( queensbay , penang)

kereta NASIONALISME ( queensbay , penang)



wednesday

hari aku berehat bersama keluarga

zaasss